
Kuzey Kaya Pengueni (Eudyptes moseleyi), yalnızca Güney Atlantik ve Hint Okyanusu'ndaki yedi adada üreyen, bu nedenle sınırlı bir dağılıma sahip olan bir penguen türüdür. Bu adalar arasında Tristan da Cunha, Gough, Amsterdam ve Saint Paul adaları bulunmaktadır. Küresel popülasyonun esas yoğunluğu Tristan da Cunha ve Gough adalarında gözlenmektedir. Son küresel değerlendirmelere göre toplam birey sayısının yaklaşık 270.000 çift olduğu tahmin edilmektedir. Adalara ilişkin güncel veriler incelendiğ
TR
Buse Nur ŞEN

Güney kaya pengueni (Eudyptes chrysocome), kaya penguenleri cinsinin en küçük türüdür ve Antarktika çevresindeki subantarktik adalarda, özellikle Falkland Adaları, Güney Georgia, Heard Adası ve Campbell Adası gibi bölgelerde üremektedir. Bu tür, geçmişte 2,5 milyon bireylik bir nüfusa sahipken, günümüzde nüfusunun hızla azaldığı ve IUCN Kırmızı Listesi'nde "Tehdit Altında" (Vulnerable) kategorisinde yer aldığı bildirilmektedir. Güney kaya penguenlerinin beslenme alışkanlıkları, okyanuslardaki ik
TR
Buse Nur ŞEN