
Snares pengueni (Eudyptes robustus), yalnızca Yeni Zelanda’nın güneyinde yer alan Snares Adaları’nda üreyen endemik bir penguen türüdür. Yaklaşık 25.000 üreyen çift ile nüfusu istikrarlı görünse de, besin kaynaklarının iklim değişikliğine bağlı olarak azalması, balıkçılık faaliyetleri sırasında ağlara takılma, gemi trafiğiyle ilişkili petrol kirliliği ve yoğun hava olaylarının artışı gibi tehditler türün geleceğini kırılgan hâle getirmektedir. Bu nedenle, IUCN Kırmızı Listesi’nde “Hassas” (Vulne
TR
Buse Nur ŞEN

Kuzey Kaya Pengueni (Eudyptes moseleyi), yalnızca Güney Atlantik ve Hint Okyanusu'ndaki yedi adada üreyen, bu nedenle sınırlı bir dağılıma sahip olan bir penguen türüdür. Bu adalar arasında Tristan da Cunha, Gough, Amsterdam ve Saint Paul adaları bulunmaktadır. Küresel popülasyonun esas yoğunluğu Tristan da Cunha ve Gough adalarında gözlenmektedir. Son küresel değerlendirmelere göre toplam birey sayısının yaklaşık 270.000 çift olduğu tahmin edilmektedir. Adalara ilişkin güncel veriler incelendiğ
TR
Buse Nur ŞEN